A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett országos teqball asztal pályázat...

A hazai labdarúgó utánpótlás-nevelésben meghatározó szerepet játszó...

A múlt héten a felnőtt csapat játékosain különböző felméréseket végeztünk...

Múlt héten megkezdték a következő idényre való felkészülést versenyző...

A Hévíz Diák és Ifjúsági Sportjáért Alapítvány idén is megrendezi a...

Újabb nemzetközileg elismert szakember, Timo Jankowski a Grashoppers Zürich első osztályú felnőtt...

Hétvégén nemzetközi tornán vettek részt utánpótlás csapataink Mariborban. Szombaton...

Hétvégén nemzetközi tornán vettek részt utánpótlás csapataink Mariborban....

Először kezdett, máris a legtöbb labdát szerezte a fordulóban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 17...

Labdarúgóedzőknek szóló szakmai konferenciát szervezett és bonyolított le az elmúlt...

A szokásos félévenkénti sportorvosi vizsgálattal párhuzamosan utánpótlás...

Damina László szakosztályvezető csütörtökön bejelentette, hogy januártól a klub szakmai...

Korábbi utánpótlás játékosunk Kiss Bence a hétvégén bemutatkozott az...

A mai napon immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Kenessey Csaba Középiskolai Torna a...

Nemrégiben értesültünk róla, hogy volt játékosunk Farkas Dániel korosztályos...

Kiss Bence több éven keresztül Hévízen futballozott, ahol szakmailag sokat segítettek neki...

Először kezdett, máris a legtöbb labdát szerezte a fordulóban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 17 éves, jánosházi születésű középpályása, Kiss Bence.

A jánosházi születésű játékos Kertán, majd szülőfalujában, később Hévízen futballozott, 2012-ben került az Illés Akadémiára, majd a Haladáshoz. Kiss Bence korábban öt elsőosztályú fellépésén csereként állt be, a szombati Diósgyőri VTK (2-0) ellenin viszont Kovács Lóránt a bemelegítés során combsérülést szenvedett, Kiss közvetlenül a bemelegítés során tudta meg: eljött az idő, kezdőként lép pályára. A korábbi U17-es, jelenlegi U18-as válogatott labdarúgó a legkisebb megilletődöttség nélkül futballozott, s, hogy mennyire így van, bizonyítja: a fordulóban valamennyi játékos közül ő szerezte a legtöbb labdát.

kissbence2

Kiss Bence (középen) öröme érthető: jól futballozott és nyert a csapata. Fotó: Németh Szabolcs

- Éppen cicáztunk a többi cserével, amikor szóltak, elképzelhető, hogy Kovács nem tudja vállalni a játékot, úgyhogy én is csináljam végig a bemelegítést – mondta Kiss Bence. – Az utolsó gyakorlatnál derült ki, valóban kezdő leszek. Ekkor mindössze tíz perc volt a meccsig, úgyhogy kicsit izgultam. Ám amint elkezdődött a mérkőzés, elmúlt a lámpalázam. Mészöly Géza vezetőedző azt kérte tőlem, hogy Iszlai Bencével együtt stabilan tartsam a középpályát, ne fussanak át rajtunk, határozottan védekezzek, sok labdát szerezzek és az előrejátékba is kapcsolódjak be. Nagyon jól éreztem magam a pályán, noha egy-két labdát elszórtam, többet is szereztem és a Diósgyőr kapuját is célba vettem. Szünet után még jobban ment a játék, még kevesebb labdát adtam el, és többet szereztem. Sőt, a hajrában akadt egy szituáció, amikor úgy tettem, mintha beadnék, de helyette jobb külsővel kötényt adtam ellenfelemnek. Nagyon nagy élmény volt a mérkőzés, a lefújás után a szakmai stáb gratulált a játékomhoz, és rengeteg üzenetet is kaptam. Jómagam is elégedett voltam a teljesítményemmel. Hozzá kell tennem: csapattársaim az első perctől az utolsóig segítettek, bíztattak a pályán, sokat köszönhetek nekik. A mezemet nem tettem el, viszont amelyikben először pályára léptem az első csapatban, igen. Hogy mik az erősségeim? Sok labdát szerzek, végigrobotolom a meccseket, és hatékonyan passzolok. De sok mindenben kell még javulnom, elsősorban gyorsaságban. Fogalmam sincs, hogy szombaton, Debrecenben kezdő leszek-e vagy sem, mindenesetre megízleltem milyen érzés – jó volna minél többször átélni.

- Édesapámnál, Pacsi Józsefnél kezdett el focizni az oviban, majd Jánosházán pallérozódott, aztán magammal vittem Hévízre - mondta a szintén jánosházi születésű Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója, valamint Mészöly Géza egyik segítője. - Aztán később, amikor a győri akadémián edzősködtem, Vincze Ottó le akarta igazolni, de úgy gondoltam: Vas megyei játékosnak az Illés Akadémián, aztán a Haladásban a helye. Bencét így öt éve az Illés Akadémiára irányítottam, tavaly pedig profi szerződést kapott az első csapatnál. Korábban az U17-es, most pedig az U18-as válogatott alapembere is. Amennyiben továbbra is olyan szerényen és alázattal végzi dolgát, mint eddig, a futballpályán és azon kívül is sokra viheti.

(Forrás: haladas.hu)

A Hévíz SK labdarúgó szakosztálya szívből örül Bence első végig játszott 90 percének az NB I. osztályú bajnokságban! Bence erénye, hogy ma úgy játszik a felnőttek között, mint egykoron a hévízi U13-ban. Erénye a szerénység és a nagymértékű alázat! Bizunk benne, hogy fejlődése töretlen lesz, a sérűlések elkerülik, az alázat és a kitartás pedig mindig a legnagyobb erényei maradnak! Jókor jó helyre igazolt, s jelenleg is nagyon jó kezekben van!

Hajrá Bence, az utad ki van kövezve ne elégedjél meg, akarjál még jobb lenni!

Fő szurkolóid leszünk Hévízről, volt edzőid és csapattársaid is!