Tisztelt Támogatók!

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy...

Hétfőn került megrendezésre az idei első Bozsik Alközponti Futsal torna a Hévízi sportcsarnokban. A...

2017. december 9-10-én Prof. Dr. Dr. Matthias Lochmann edzéskutató, sportorvos, UEFA A licences edző...

2017. november 2-3-án alközponti válogatott edzőtábort rendeztünk Hévízen. A kétnapos...

A Hévíz Sportkör labdarúgó szakosztálya az elmúlt esztendőkben sok olyan labdarúgót...

Szombaton délelőtt került megrendezésre Hévízen az idei IV., egyben záró őszi Bozsik Grassroots...

2017. október 13-14-én újabb nemzetközileg elismert szakember tartott labdarúgóedzőknek...

Hétfő délután került megrendezésre Hévízen a III. Bozsik Csoport Torna, Hévíz I.,...

Hétfő délután Alközponti válogatott kiválasztó tornát rendeztünk...

A hét elején újabb nemzetközileg elismert szakember, Christian Titz a Hamburger SV U23-as csapatának...

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett országos teqball asztal pályázat...

A hazai labdarúgó utánpótlás-nevelésben meghatározó szerepet játszó...

Újabb nemzetközileg elismert szakember, Timo Jankowski a Grashoppers Zürich első osztályú felnőtt...

Labdarúgóedzőknek szóló szakmai konferenciát szervezett és bonyolított le az elmúlt...

Nemrégiben értesültünk róla, hogy volt játékosunk Farkas Dániel korosztályos...

Kiss Bence több éven keresztül Hévízen futballozott, ahol szakmailag sokat segítettek neki...

Először kezdett, máris a legtöbb labdát szerezte a fordulóban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 17 éves, jánosházi születésű középpályása, Kiss Bence.

A jánosházi születésű játékos Kertán, majd szülőfalujában, később Hévízen futballozott, 2012-ben került az Illés Akadémiára, majd a Haladáshoz. Kiss Bence korábban öt elsőosztályú fellépésén csereként állt be, a szombati Diósgyőri VTK (2-0) ellenin viszont Kovács Lóránt a bemelegítés során combsérülést szenvedett, Kiss közvetlenül a bemelegítés során tudta meg: eljött az idő, kezdőként lép pályára. A korábbi U17-es, jelenlegi U18-as válogatott labdarúgó a legkisebb megilletődöttség nélkül futballozott, s, hogy mennyire így van, bizonyítja: a fordulóban valamennyi játékos közül ő szerezte a legtöbb labdát.

kissbence2

Kiss Bence (középen) öröme érthető: jól futballozott és nyert a csapata. Fotó: Németh Szabolcs

- Éppen cicáztunk a többi cserével, amikor szóltak, elképzelhető, hogy Kovács nem tudja vállalni a játékot, úgyhogy én is csináljam végig a bemelegítést – mondta Kiss Bence. – Az utolsó gyakorlatnál derült ki, valóban kezdő leszek. Ekkor mindössze tíz perc volt a meccsig, úgyhogy kicsit izgultam. Ám amint elkezdődött a mérkőzés, elmúlt a lámpalázam. Mészöly Géza vezetőedző azt kérte tőlem, hogy Iszlai Bencével együtt stabilan tartsam a középpályát, ne fussanak át rajtunk, határozottan védekezzek, sok labdát szerezzek és az előrejátékba is kapcsolódjak be. Nagyon jól éreztem magam a pályán, noha egy-két labdát elszórtam, többet is szereztem és a Diósgyőr kapuját is célba vettem. Szünet után még jobban ment a játék, még kevesebb labdát adtam el, és többet szereztem. Sőt, a hajrában akadt egy szituáció, amikor úgy tettem, mintha beadnék, de helyette jobb külsővel kötényt adtam ellenfelemnek. Nagyon nagy élmény volt a mérkőzés, a lefújás után a szakmai stáb gratulált a játékomhoz, és rengeteg üzenetet is kaptam. Jómagam is elégedett voltam a teljesítményemmel. Hozzá kell tennem: csapattársaim az első perctől az utolsóig segítettek, bíztattak a pályán, sokat köszönhetek nekik. A mezemet nem tettem el, viszont amelyikben először pályára léptem az első csapatban, igen. Hogy mik az erősségeim? Sok labdát szerzek, végigrobotolom a meccseket, és hatékonyan passzolok. De sok mindenben kell még javulnom, elsősorban gyorsaságban. Fogalmam sincs, hogy szombaton, Debrecenben kezdő leszek-e vagy sem, mindenesetre megízleltem milyen érzés – jó volna minél többször átélni.

- Édesapámnál, Pacsi Józsefnél kezdett el focizni az oviban, majd Jánosházán pallérozódott, aztán magammal vittem Hévízre - mondta a szintén jánosházi születésű Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója, valamint Mészöly Géza egyik segítője. - Aztán később, amikor a győri akadémián edzősködtem, Vincze Ottó le akarta igazolni, de úgy gondoltam: Vas megyei játékosnak az Illés Akadémián, aztán a Haladásban a helye. Bencét így öt éve az Illés Akadémiára irányítottam, tavaly pedig profi szerződést kapott az első csapatnál. Korábban az U17-es, most pedig az U18-as válogatott alapembere is. Amennyiben továbbra is olyan szerényen és alázattal végzi dolgát, mint eddig, a futballpályán és azon kívül is sokra viheti.

(Forrás: haladas.hu)

A Hévíz SK labdarúgó szakosztálya szívből örül Bence első végig játszott 90 percének az NB I. osztályú bajnokságban! Bence erénye, hogy ma úgy játszik a felnőttek között, mint egykoron a hévízi U13-ban. Erénye a szerénység és a nagymértékű alázat! Bizunk benne, hogy fejlődése töretlen lesz, a sérűlések elkerülik, az alázat és a kitartás pedig mindig a legnagyobb erényei maradnak! Jókor jó helyre igazolt, s jelenleg is nagyon jó kezekben van!

Hajrá Bence, az utad ki van kövezve ne elégedjél meg, akarjál még jobb lenni!

Fő szurkolóid leszünk Hévízről, volt edzőid és csapattársaid is!